Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Szociális városrehabilitáció Győr-Újváros területén

Szociális városrehabilitáció Győr-Újváros területén
NYDOP-3.1.1/B-09-2f-2012-0001


A 2006. október 1-jei önkormányzati választások után megalakult új összetételű és vezetésű Közgyűlés kinyilvánította a győr-újvárosi rehabilitáció megkezdésének határozott szándékát, amit Győr Megyei Jogú Város 2007. március 27-én elfogadott 4 éves gazdasági programja is tartalmaz.


Az akcióterületi fejlesztés hosszú távú célja tehát az, hogy a hanyatlás évtizedei után Újváros elinduljon a fejlődés útján, s a rossz sztereotípiák miatt Győrben ma még rosszul csengő ”Újváros” név visszakapja azt a rangját és renoméját, amit a XX. század közepéig magáénak tudhatott. A fejlesztés rövid távú, konkrét célja az, hogy a különbözi tevékenységek között szereplő projektelemek megvalósításával a kiválasztott lakó- és középületek, valamint a Bercsényi ligeti közterület megújuljanak, szebbé, esztétikusabbá téve az akcióterületet, növelve az itt élők és ide látogatók komfortérzetét, s nem utolsó sorban javítva annak a több mint száz önkormányzati bérlőnek a mindennapi életét, akik a felújítandó bérlakásokban laknak. A projekt részét képező, szerteágazó, tartalmas soft tevékenységekkel azt a további célt kívánja megvalósítani az önkormányzat, hogy az akcióterületen élő, zömmel hátrányos helyzetű, alacsony képzettségű, munkát nehezen találó emberek közül minél többnek lehetőséget tudjanak nyújtani a jelenlegi helyzetükből való előrelépésre. A sokféle program esélyt kínál az itt lakók egészségi állapotának, műveltségi, képzettségi szintjének a javítására, számos közösségi tevékenységben való részvételre, a modern életvezetés mintáinak megismerésére és gyakorlatának elsajátítására, a környezettudatos szemléletmód megtapasztalására, valamint a közbiztonság javítására.

A fenti célok elérése érdekében Győr Megyei Jogú Város és konzorciumi partnerei pályázati úton nyertek összesen 1.099.376.974 Ft-ot Európai Uniós és a Magyar Állam által nyújtott támogatást, melyet az Új Széchényi Terv keretei között lesz megvalósítva.

E nagy pályázat keretei között lesz meghirdetve és megvalósítva az úgynevezett „Mini projektek” pályáztatása, melynek közvetítő szervezete a Győr-Szol Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.

Bővebb információ Győr Megyei Jogú Város hivatalos honlapján olvasható.

gyorszol facebook logo
Augusztus 2021
H K Sz Cs P Sz V
       15
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató