Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Fosztogatók, eldobott gyógyszerek nyomában a hulladékkommandó2019.11.22.

Nem tétlenkedett az elmúlt hónapokban a GYŐR-SZOL Zrt. biztonsági csoportja, a győri közterület-felügyelet és a rendőrség munkatársaiból szerveződött, úgynevezett hulladékkommandó sem.

A GYŐR-SZOL Zrt. biztonsági csoportja a szeptember 1-e és október 31-e közötti időszakban a város közterületein 281 dokumentált önálló akcióban vett részt. 215 esetben szelektív szigetet, 38 alkalommal közterületet, 28 helyszínen lakossági hulladékgyűjtő edényeket és azok környezetét ellenőrizték. Az illegálisan lerakott hulladékot 208 alkalommal vizsgálták át, melynek eredményeképpen 31 esetben kezdeményeztek hatósági intézkedést. A munkát 15 esetben lakossági bejelentés segítette.

Számos alakalommal a közterület-felügyelettel és a rendőrséggel közös akciót hajtottak végre, melyeknek köszönhetően tetten értek több elkövetőt és megbírságolták az illegális hulladékot lerakókat.

A GYŐR-SZOL Zrt. biztonsági csoportjának munkatársainak lopást és rongálást is sikerült megakadályozniuk helyszíni ellenőrzések során. A gyűjtögetésből élő emberek ugyanis előszeretettel fosztogatják a fémdobozokat tartalmazó edényeket. A már a gyűjtőkbe bedobott fémhulladék jogilag az NHKV Zrt. tulajdonába kerül, így annak eltulajdonítása lopásnak minősül. Ráadásul, hogy a dobozokhoz hozzájussanak, az elkövetők megrongálják magát az edényt is, amivel jelentős kárt okoznak a közszolgáltatónak.

Egy másik kirívó eset végére a közterület-felügyelet munkatársai tettek pontot. A kommandó tagjai zsákokban elhelyezett gyógyszereket találtak közterületen. Gyógyszerektől csak az előírásoknak megfelelően lehet megszabadulni, azok egyszerű kidobása a környezet szennyezése mellett balesetveszélyt is jelent, az illegális közterületi elhelyezés pedig különösen felelőtlen magatartás. A hulladékban talált nyomok alapján sikerült az elkövetőt azonosítani, a közterület-felügyelet pénzbírság kiszabásával büntette a tettest.   
 
A győri közterület-felügyelet erőfeszítéseinek köszönhetően, míg 2014-ben még csak 63 szabálysértést regisztráltak, addig tavaly ez a szám 900 fölé emelkedett, és a szigorú ellenőrzések ebben az évben is folytatódnak.vissza | Megnézték: 613

gyorszol facebook logo
Július 2020
H K Sz Cs P Sz V
   1
2

4
5

11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
       
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató