Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Utolérték az illegális szemetelőket2019.09.20.

Az elmúlt héten több alkalommal is sikerült megtalálnia és megbüntetnie a győri közterület-felügyelet munkatársainak azokat a szabálysértőket, akik illegális hulladékot helyeztek el a város közterületein.

A felügyelet munkatársai sokszor szembesültek azzal, hogy valaki az újvárosi temető közelében, a Bécsi út mellett helyezi el hulladékát. A szemét átvizsgálás során találtak is az elkövetőre utaló bizonyítékokat, melyek egy, a közelben működő csőszereléssel foglalkozó vállalkozáshoz vezettek. Személyesen felkeresték, szembesítették a talált nyomokkal a vállalkozás tulajdonosát, aki ezek hatására el is ismerte az illegális hulladék lerakását.

Hasonló eset történt a belvárosban a Dunakapu tér közelében is. A közterületre kihelyezett, vegyes hulladékot tartalmazó zsákokból előkerültek olyan dokumentumok, melyek a szabálysértés elkövetőjére utaltak. Itt is hatásos volt a személyes megkeresés, és a bizonyítékokkal való szembesítés, a gyorsbüfé üzemeltetője elismerte a szabálysértést.

Mindkét elkövetőt megbírságolta az eljáró hatóság.

A győri közterület-felügyelet erőfeszítéseinek köszönhetően, míg 2014-ben még csak 63 szabálysértést regisztráltak, addig tavaly ez a szám 900 fölé emelkedett, és a szigorú ellenőrzések ebben az évben is folytatódnak.

Nem tétlenkedett az elmúlt hónapokban a GYŐR-SZOL Zrt. biztonsági csoportja, a győri közterület-felügyelet és a rendőrség munkatársaiból szerveződött, úgynevezett hulladékkommandó sem. Idén a GYŐR-SZOL Zrt. Biztonsági csoportja összesen 1177 helyszínen végzett ellenőrzést, ami 1096 esetben szelektív szigetet, 81 alkalommal közterületet érintett. 29 alkalommal, 74 helyszínen vettek részt közös akcióban a győri közterület-felügyelet munkatársaival, melyhez több helyszínen a Városi Rendőrkapitányság járőre is csatlakozott. A biztonságiak 1067 esetben fedeztek fel illegálisan elhelyezett hulladékot, amiből 786 alkalommal volt lehetőség a hulladék átvizsgálására. 101 esetben a hulladékok átvizsgálásakor talált azonosítókat átadták a hatóságnak. Sikerült többször – 14 esetben – tetten is érni az elkövetőket, 40 alkalommal pedig lakossági bejelentéssel kapcsolatban történt helyszíni ellenőrzés, adatgyűjtés.vissza | Megnézték: 636

gyorszol facebook logo
Június 2020
H K Sz Cs P Sz V
1

3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
       
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató