Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Pihenés a csobogó vízközelben2019.04.23.

Az elmúlt három évben 250 millió forintot költött a város szökőkutak, csobogók felújítására és újak építésére – mondta el Borkai Zsolt polgármester a Radó-szigeten, a Hősi emlékműhöz kapcsolódó medence átadásán.

A medencét és annak vízgépészeti szerkezetét rekonstruálták. A 11-szer 20 méteres medence eddig csak tárolta a vizet, az idén vízforgató rendszerrel is felszerelték a víz tisztaságának és színének megőrzése érdekében. A szivattyú működtetésével látványos vízképet lehet alkotni, illetve szökőkútként is működtethető az alkotás előtti medence.

"A Radó-sziget szépítése hozzájárul az itt sétáló, pihenő emberek jó közérzetéhez" – fogalmazott a polgármester, majd megköszönte dr. Fekete Dávid és Radnóti Ákos alpolgármesterek munkáját, melyet a szökőkutak, a medencék, köztéri alkotások felújítása érdekében végeznek.

Dr. Fekete Dávid arra emlékeztetett, hogy 2014-ben, az I. világháború kitörésének századik évfordulóján centenáriumi emlékbizottság alakult. Feltérképezték az emlékhelyeket, s megkezdték szakszerű felújításukat. Az alpolgármester arról is beszélt: a győriek számára mindig fontos volt a vízközelség, ezért építették, újították meg az azóta igen népszerű sétányokat.

"A folyóparti szakaszok, városrészek mellett Ady- és Nádorvárosban is megújultak a szökőkutak, s a szobrok" - hangsúlyozta Radnóti Ákos, s felhívta a figyelmet a volt megyeháza előtti szökőkút teljes felújítására. A Duna és a Rába találkozásánál épített multimédiás szökőkút is hamar elnyerte a városiak és az ide érkező turisták tetszését, ma már Győr egyik látványossága, hangoztatta az alpolgármester.

A győri önkormányzat három éve készült fejlesztési terve a vizes alkotások megújítására szembetűnő eredménnyel járt. A Tejfölös kofánál például helyreállították a szobor részét képző csobogót. A Bartók Béla úton a névadó zeneszerző emlékművénél a vízkép öt kis vízsugárral kottavonalakat formáz majd, ami a Borsos Miklós által készített madárszobron is megjelenik motívumként. Működőképessé tették a Kuopio park szökőkútját, a Rába Hotel előtti Ölelkező formák című csobogót, valamint a Bisinger sétányon található Faun és Nimfák alkotást is.


(forrás: www.gyorplusz.hu)


vissza | Megnézték: 291

gyorszol facebook logo
Augusztus 2019
H K Sz Cs P Sz V
    1
2
3
4
59
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
       
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató