Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Játszótéri eszközök cseréje2019.04.09.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával, a GYŐR-SZOL Zrt. koordinálásában több mint tízéves játszótéri eszközöket cseréltek le Győrben. Az összesen 28 helyszínt érintő fejlesztés részleteit Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, önkormányzati képviselő és Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő kedden sajtótájékoztatón ismertette. A program helyszíne Marcalváros II. volt, ahol a Déry Tibor utca 18-20. házszámú ingatlanok mögötti játszótéren januárban elkezdődtek a munkálatok.

Az eseményen Radnóti Ákos alpolgármester elmondta: a gyermekek által napjainkban használt játszóterek egy része több mint tíz évvel ezelőtt épült. Újak voltak akkor a csúszdák, a hinták és a mászóvárak, azonban a nagy igénybevétel miatt - a rendszeres és szakszerű karbantartás ellenére is - eljárt az idő néhány eszköz felett. A GYŐR-SZOL Zrt. korábban felmérést készített a játszótéri eszközök állapotáról, majd a szakemberek meghatározták a cserére szoruló játszó alkalmatosságokat. Így egy nagyszabású felújítási program indult el 3 éve, mely most is folytatódott. Ennek keretében új, kéttornyú mászóvár épült a Votinszky utcai és a Déry Tibor utca 18-20. házszámú ingatlanok mögötti játszótereken, ahol 60-60 négyzetméter új esési felületet is kialakítottak. Bácsán a Boglárka utcai játszótéren a baby csúszda újult meg, a Bajza utcában a láncos lépegető játékot, a Gyepszél utcában a rönk fakukac játékot, a Batthyány téren a KRESZ parkban a faházat, további 6 helyszínen a mérleghintát és városszerte 23 helyen a homokozókat modernizálták. A munkálatok kora tavaszra befejeződtek, így a gyermekek a jó idő megérkeztével már használni tudják az új eszközöket. A játszóterek fejlesztése bruttó 17 millió forintba kerül, amelynek forrását Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosította a GYŐR-SZOL Zrt-nek.

A sajtótájékoztatón Rózsavölgyi László, Marcalváros II. önkormányzati lépviselője kiemelte: a lakótelepen élők számára különösen fontosak a játszóterek, hiszen a gyermekek helyben, biztonságos környezetben, modern és készségfejlesztő játszóeszközöket használhatnak. A játszóterek modernizálása jól illeszkedik Marcalváros fejlesztéséhez, a közterületek és a közösségi helyek megújítása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Marcalváros biztonságos és igazán élhető városrésze legyen Győrnek.

Az eseményen Radnóti Ákos alpolgármester utalt arra is, hogy Győr országos szinten is élen jár a játszóterek kialakításában, majd a létesítmények modernizálásában. Példaként említette az Adyvárosi várjátszóteret, a Barátság Parkban a mozgásukban korlátozottak számára épült játszóteret, a várfal alatti sétányon megtalálható létesítményt, a Bisinger sétányon lévő vizes játszóteret és a nemrég elkészült Malom ligeti beruházást. Az építés mellett nagy hangsúlyt kap a fenntartás, az előző években 28 helyszínen cserélték le a szakemberek a fa talapzatú hintaállványokat időtálló fém műszaki megoldásra. Az alpolgármester elmondta azt is, hogy minden képviselő évek óta sokat tesz a saját képviselői keretéből és Borkai Zsolt polgármester úr támogatásával a játszóterek bővítéséért.vissza | Megnézték: 171

gyorszol facebook logo
Június 2019
H K Sz Cs P Sz V
      1
2
3
8
9
1014
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
       
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató