Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Hulladékgyűjtők égtek2019.03.08.

Az utóbbi néhány napban több alakalommal is felgyulladt Győrben a szelektív hulladékgyűjtő szigeten található edény. A tűzeseteket nagy valószínűséggel szándékosság vagy felelőtlen emberi magatartás okozta.

Az egyik hulladékgyűjtő edény az Árpád parkolóházzal szemben lévő szigeten gyulladt fel. A környéken található közterületi kameráknak köszönhetően azt is lehet tudni, hogyan történ az eset: a felvételeken látszik, hogy egy járókelő egyszerűen beledobja a cigarettacsikket a kukába – éppen a papír gyűjtésére szolgáló edénybe! Természetesen a parázs megtette hatását, hamarosan lángra kapott a papír, leégett az edény. Szerencsére nem csak felelőtlen, de segítőkész járókelők is akadnak, jó érzésű emberek értesítették a katasztrófavédőket, az égő kukát elhúzták a többi közeléből, illetve megkezdték a tűz oltását a parkolóházból hordott vízzel. Ezzel megakadályozták, hogy továbbterjedjen a tűz, és még nagyobb kár keletkezzen – köszönet a segítőkészségükért! Az oltási munkát a kiérkező tűzoltók fejezték be.

Hasonlóan járt egy József Attila utcai szelektív hulladékgyűjtő sziget edénye is. Itt a műanyag gyűjtő kapott lángra. A kuka csekély mennyiségű műanyagot tartalmazott, ez vélhetően csak külső behatásra gyulladhatott meg. A GYHG Nonprofit Kft. időközben odaérkező járművezetője a kigyulladt edényt a többitől elkülönítette, majd a GYŐR-SZOL Zrt. rendészeti szolgálatának gépjárműjében található poroltóval fékezték meg a lángokat a hivatásos tűzoltók beavatkozásáig.

A tüzet okozók nem csak jelentős, több százezer forintos kárt okoztak felelőtlen tettükkel, de veszélybe sodortak másokat, és sok bosszúságot okoztak mindazoknak, akik rendeltetésüknek megfelelően használják a szelektív gyűjtőket. A GYHG Nonprofit Kft. a helyszíneken az edényeket pótolta, és mindkét esetben feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.


vissza | Megnézték: 188

gyorszol facebook logo
Május 2019
H K Sz Cs P Sz V
   1
2
3
4
5
6


9
10
11
12

14
15
16

18
19
20
21

23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
       
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató