Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Jól működnek az automata illemhelyek2019.02.08.

Sokan vették igénybe azokat a nyilvános illemhelyeket, melyek az elmúlt két évben kerültek Győr közterületeire.

2017 végén a Bisinger sétányon, majd tavaly június közepén, a Virágpiac mellett, augusztusban pedig Adyvárosban telepített automatizált, közterületi nyilvános illemhelyet a GYŐR-SZOL Zrt. A szerkezetek vandálbiztos kialakításúak, mozgáskorlátozottak számára is használhatók, az üzemeltetésével járó szervizelési munkálatok egyszerűen elvégezhetőek, s mindegyik külső környezete rendőrség által kamerákkal megfigyelt.

A program kezdeményezője, Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester elmondta: "Nagyon fontosnak tartom, hogy Győr közterületein megfelelő illemhelyek legyenek. Jelentős fejlesztések történtek ezen a területen, hiszen három ilyen létesítményt is átadtunk. Nagyon sokan használják mind a Bisinger sétányon, a "vizes" játszótér közelében, mind a Zechmeister utcában, ahol szintén központi helyen van, sok turista megfordul itt, a szálloda, a virágpiac, a buszmegálló miatt is nagy a forgalom. Az adyvárosi tó környékén, a népszerű várjátszótéren és a mellette lévő tóparti sétányon és parkban, s a tavaly felújított rekortán burkolatú focipályán ugyancsak rengetegen vannak, úgyhogy a legjobb helyre került az az illemhely is.”

Az automata illemhelyek jó kihasználtságát a statisztikák is igazolják: a Bisinger sétányon 2017 decembere óta több mint háromezer, a Zechmeister utcában 2018 júniusa óta közel négyezer az adyvárosi tó partján lévőt 2018 augusztus óta közel ezren vették igénybe.

Sajnos néhány esetben ugyan tapasztalható volt az illemhelyeknél vandál magatartás – kijelzőrongálás, ajtófeszegetés, lefestés –, de ezek száma nem volt jelentős, ami köszönhető a létesítményeket figyelő kamerarendszernek is.

Az automaták üzemeltetési tapasztalatai is kedvezően alakultak az elmúlt hónapokban, a beüzemelési időszak gyakoribb üzemzavarait követően a rendszer működése gyakorlatilag zökkenőmentessé vált, csak néhány kisebb elektromos hiba elhárítására volt szükség. A tervek szerint a jövőben további automata wc-ket telepít majd a szolgáltató, így próbálják lefedni lehetőleg a város egész területét, nyilvános illemhelyekkel.


vissza | Megnézték: 466

gyorszol facebook logo
Július 2019
H K Sz Cs P Sz V
1
26
7
8
9
10

12
13
14

16
17


20
21
22
23

25
26
27
28
29
30
31
    
       
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató