Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Téli üzemmódban a gépek2018.11.16.

November 12-én, hétfőn téli gépszemlét tartott a GYŐR-SZOL Zrt. Az eseményen a cég és az illetékes hatóságok vezetői áttekintették a mintegy 380 kilométer hosszú városi úthálózaton síkosság mentesítést és hóeltakarítást végző gépek műszaki állapotát.

A GYŐR-SZOL Zrt. a saját gépei mellett alvállalkozók bevonásával is tisztíja az utakat, így összesen 35 munkagép - nagyobb teherautó, sószóró, hótoló és kisebb, a járdák, városi közlekedő utak rendben tartására alkalmas eszköz - áll rendelkezésre. Szükség esetén ezek működtetését és a kézi erővel történő síkosságmentesítési feladatok ellátását mintegy 100 dolgozó végzi.

November 15-től működik a hóügyelet, a szolgáltató munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárás alakulását, ha kell a jellemző hajnali lefagyások megelőzésére is juttatnak ki szóróanyagot az utakra. Fagyás, havazás esetén, a korábbi évekhez hasonlóan előre meghatározott menetrend szerint végzik a síkosságmentesítést és a hóeltakarítást. Szilárd szóróanyagból mintegy 700 tonna áll rendelkezésre a szolgáltató raktáraiban.

A számozott főutak városi szakaszain az állami közútkezelő végzi a munkát. Először a hidakon, felüljárókon, tömegközlekedési útvonalakon tűnnek fel a járművek, ezt követően kerül sor lakóutcák, járdák, parki átvezető utak megtisztítására. A buszmegállókat és a hidak lépcsőit kézi erővel szórják fel és takarítják. A GYŐR-SZOL Zrt. szolgáltatási hibabejelentő vonala a 96/50-50-55-ös telefonszámon folyamatosan elérhető.

A téli közlekedés biztonságához, a balesetek elkerüléséhez elengedhetetlen az autósok közreműködése. Rendkívüli időjárási körülmények között csak megfelelően felkészített, téli gumival ellátott járművel szabad elindulni. A közlekedőknek számolniuk kell a megnövekedő utazási idővel és azzal, hogy az útvonalak fokozatosan, a munkagépek haladási ütemével párhuzamosan válnak járhatóvá.

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a magántulajdonú lakóingatlanok vagy üzlethelyiségek előtt a járda takarítása a tulajdonos illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük.vissza | Megnézték: 397

gyorszol facebook logo
Május 2019
H K Sz Cs P Sz V
   1
2
3
4
5
6


9
10
11
12

14
15
16

18
19
20
21

23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
       
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató