Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Szeptember 4-én nyit az ideiglenes piac2018.09.03.

Mint ismeretes, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a GYŐR-SZOL Zrt. mint konzorciumi partner a győri Vásárcsarnok épületének átalakítására, a hozzá kapcsolódó parkolólemez építésére és a létesítményhez tartozó terület megújítására a Zöld város kialakítása Győrben (TOP – 6.3.2-15-GY1-2016-00001) projekt keretében 2 milliárd forint támogatást nyert. Az összességében három milliárd forintba kerülő program keretében teljesen felújítják a Vásárcsarnokot, parkolólemezt építenek, felújítják a Vásárcsarnok és a Tesco közötti teret, az Ady-parkot és a Malom ligetet.

A Herman Ottó utcai Vásárcsarnok felújítását, hozzá kapcsolódóan parkolólemez építését, valamint zöldterület-fejlesztést is tartalmazó projekt 2018. júliusában vette kezdetét. Jelenleg már zajlik a parkolólemez építése és a Malom liget megújítása, és rövidesen megkezdődik a Vásárcsarnok épületének az átalakítása is.

A győri Vásárcsarnok épületének átfogó rekonstrukciós munkálatai szeptember első felében kezdődnek, így az üzletek és az őstermelők átköltöztek a nem messze felépített ideiglenes piaci sátorba. Szeptember 4-től az ideiglenes piactéren közel száz őstermelő és mintegy 40 üzlet kínálja a portékáit. A területen kiépített közművek, piaciroda és illemhelyek várják az árusokat és a vásárlókat. Várhatóan ugyanolyan bőséges és színvonalas választékkal találkozhatnak a vásárlók az átmeneti időszakban is, mint eddig a Vásárcsarnokban. A parkolást a sátor mellett kialakított, 50 jármű befogadására alkalmas murvás terület segíti majd.

A Herman Ottó úti élelmiszerüzlet előtti piactéren, a szokásos helyükön árusítanak a ruházati és egyéb – köztük háztartási – cikkeket értékesítő kereskedők is, akik egyelőre a következő hónapokban is maradnak hagyományos helyükön. A parkolólemez építése miatt ide került a népszerű magárus bódé, valamint a házitej-automata.  
   
„A projekt dinamikusan halad előre, már épül a mintegy 300 jármű befogadására alkalmas parkolólemez, amely a környéken tapasztalható parkolási problémákat lesz hivatott enyhíteni. A Malom ligetben megújuló zöldterület még az idén elkészül, és jövő nyár végére, ősz elejére a vásárcsarnok is teljesen megújul. – fogalmazott Radnóti Ákos az ideiglenes csarnok bemutatásán. Városüzemeltetésért felelős alpolgármesterként elmondta, a környéken a Modern Városok Programból megvalósuló kórházi és az önkormányzati forrásból felépülő Kuopio parki parkoló lemezzel mintegy 800 új parkolóhely jön létre. A város lakótelepi környezetének példátlan fejlesztése ez.

Sági Géza a GYŐR-SZOL Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte, egy nagyon összetett projektről van szó, amely komoly koordinációt igényel. Az ideiglenes sátor, amely jövő nyár végéig látja el a Vásárcsarnok feladatait, az infrastruktúrával, közművekkel, parkolóval, kerítéssel együtt önmagában közel 200 milliós beruházás. Hozzátette, számos pozitív visszajelzés érkezett, bízik benne, hogy a vásárlók is elégedettek lesznek az ideiglenes létesítménnyel. Sági Géza hangsúlyozta, a munkálatok komplexitása ellenére arra törekednek, hogy minden a lehető leggördülékenyebben menjen.

„A bérlőkkel egyeztetve, az üzlettulajdonosok és az őstermelők igényeit figyelembe véve alakítottuk ki az ideiglenes piacteret.” – ezt már Rotter Zsolt, a GYŐR-SZOL Zrt. vagyonkezelési üzletágvezetője mondta a helyszínen. Fontos tudni, hogy a ruházati és háztartási cikkeket értékesítő kereskedők egyelőre maradnak az eredeti helyükön. A sátorba viszont átköltözik mintegy negyven üzlet és közel száz őstermelő. Bár a költözés folyamatos, a sátor szeptember 4-től várja a vásárlókat. A nyitva tartás megegyezik a Vásárcsarnokéval, vagyis a hétfői szünnapot követően kedden és csütörtökön 6:00-15:00 óráig, szerdán és pénteken 6:00-16:00 óráig, szombaton 6:00-14-ig, míg vasárnap 6:00 és 11:00 óra között várják a vásárlókat. Őket a sátor előtti, ötven jármű befogadására alkalmas murvás parkoló is segíti.

Szeptember 1-e és 10-e között kerül sor a Vásárcsarnok jelenlegi épületének kiürítésére. Ezt követően tényleg megkezdődik a felújítása, melynek köszönhetően az árusok és a vásárlók igényeit kielégítő, modern csarnok jön létre. A Vásárcsarnok jelenlegi szerkezete megmarad, de az új létesítmény nagyobb, tágasabb helyet kínál majd a látogatóknak.

A projekt keretében egy korszerű gépészeti technológiával rendelkező csarnoképület valósul meg, amely közvetlen kapcsolatban áll a szomszédságában felépülő parkolólemezzel. Az ide érkező vásárlók tehát a parkolóból közvetlenül is meg tudják közelíteni a Vásárcsarnok területét. Az épülő parkolólemez 299 jármű befogadására lesz alkalmas és elektromos autók töltésére is lehetőség nyílik.

A Vásárcsarnok akadálymentesítése is megtörténik. A fejlesztés a közeli, nagyobb zöldterületek, vagyis a Malom liget, Ady-domb (az úgynevezett MATÁV játszótér), és a Vásárcsarnok előtti tér megújítását is tartalmazza, ide értve a területek rehabilitációját, a növényzeten túl a köztéri berendezések, a kerti bútorok, az út-és térburkolatok, a locsolóhálózat felújítását. A meglévő zöldterületek mellett a Herman Ottó utcai Vásárcsarnoknál új zöldövezetet is kialakítanak.


vissza | Megnézték: 3707

gyorszol facebook logo
Augusztus 2020
H K Sz Cs P Sz V
      1
2

8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató