Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Karbantartás és felújítás a győri távhőrendszerben2018.06.07.

Az elmúlt évek, sőt évtizedek gyakorlatának megfelelően a nyári hónapok a GYŐR-SZOL Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatóságán a karbantartási és a felújítási munkák jegyében telnek. A jogszabályok szerint a szolgáltatónak fűtéssel szeptember 15-e és a következő év május 15-e között kell a felhasználók számára rendelkezésre állnia. Ahhoz, hogy ebben az időszakban lehetőleg semmilyen üzemzavar ne zavarja a felhasználókat, minden évben jelentős összeget kell fordítani a rendszer karbantartására, egyes részeinek felújítására.

A munkálatok közül néhány már meg is kezdődött, más részük a következő hónapokban zajlik a város területén.

Már láthatóak a beavatkozás nyomai a Malom liget közelében, a Corvin utca és a Lehel utca kereszteződésében. Ezen a területen egy hosszabb, a Herman Ottó utcától egészen az Álmos utcáig tartó vezetékszakasz teljes cseréjét végzik a szakemberek. A vezeték elöregedett, a meghibásodására így nagyobb az esély. Ennek elkerülése érdekében a nyomvonalra korszerű előszigetelt vezeték kerül, amely remélhetőleg hosszú évtizedekig biztonságosan kiszolgálja a fogyasztókat. A munkálatok miatt teljes útlezárásokra a terv szerint ugyan nem lesz szükség, de a Corvin utca és Lehel utca környékén közlekedők átmeneti korlátozásokra, forgalomlassító tevékenységre számíthatnak.

A Jókai utca 2019-re tervezett felújítása előtt történik meg az úttest alatt is futó belvárosi hurkolóvezeték teljes cseréje, szintén elsősorban a meghibásodás megelőzése érdekében. Idén a munka első üteme készül el, ami a Szent István út 19-25. szám alatti épületek udvarát érinti. Az itt lakóknak ezért átmenetileg máshol kell parkolniuk, ezt ideiglenes engedélyek kiadásával oldotta meg a szolgáltató.

A járműveket nem, de a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedését korlátozza a Szigethy Attila út déli  oldalán, a Szent Imre  és a Tihanyi Árpád út közötti szakaszon tervezett munka, amely várhatóan július elején kezdődik. Ebben a szezonban az elhasználódott, rossz állapotú távhő vezeték cseréjének első, a Tihanyi Árpád úttól a Szigethy Attila út 70-es számú épületig tartó üteme készül el. Ezzel augusztus végéig végeznek a szakemberek.

Az említett, jelentősebb beruházások mellett több kisebb munka is tervben illetve folyamatban van, ezek szinte mindegyike a városban tervezet útburkolatcserékhez kapcsolódik. Fontos szempont, hogy az új útburkolatokat egy meghibásodás miatt ne kelljen felbontani.

Így az úttest alatt futó vezeték cseréje zajlik a Földes Gábor út 4. szám előtt, ezzel június 20-ra végeznek a szakemberek, ahogy június végére lesz kész a Tihanyi Árpád 72. előtt az út alatti átvezetés cseréje is. A terv szerint júliusban valósul meg a Szigethy Attila 74-76. szám előtt az út alatti vezetékcsere, a Petz Lajos utca és Bartók Béla út kereszteződésében pedig július közepétől augusztus végéig lesz hasonló munka.

Ugyancsak augusztusban történik meg a Tihanyi Árpád út és a Magyar utca kereszteződésének közelében a Tihanyi Árpád út alá egy önálló leágazás kiépítése a Magyar utca 23. szám alatt lévő hőközpont felé. Ebben az időszakban bár a forgalom nem áll le, a Tihanyi Árpád út érintett szakaszán sávlezárásra kell számítaniuk a járművezetőknek.

Mindezeken kívül az új épületek építési ütemének megfelelően, várhatóan hét új épület rákötése történik meg még az év folyamán a távhőrendszerre, ám ezek a munkák a forgalmat nem fogják jelentősen zavarni.


vissza | Megnézték: 2399

gyorszol facebook logo
Július 2019
H K Sz Cs P Sz V
1
26
7
8
9
10

12
13
14

16
17


20
21
22
23

25
26
27
28
29
30
31
    
       
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató