Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Még több egynyári virág Győr közterein2017.05.18.

A GYŐR-SZOL Zrt. az idei virágosítási programjának kapcsán is készül a város történetének meghatározó sportrendezvényére. A közterületekre a korábbi évekhez képest mintegy 30 százalékkal több egynyári növényt ültetnek a szolgáltató munkatársai, megnőtt a virágoszlopok száma, és két, az EYOF-hoz kapcsolódó tematikus virágképet is kialakítanak a legforgalmasabb helyeken. 

Több mint 75 ezer egynyári palántát ültet el ezekben a hetekben a GYŐR-SZOL Zrt. a városban kialakított 62 virágágyásba a szokásos éves virágosítási akció keretében. A fentieken túl 31 virágoszlop, 8 virágpiramis és körülbelül 300 ültetőkonténer, virágláda díszíti a közterületeket. Ezekbe az ültetőközegekbe – az említett 75 ezer virágon felül – összesen 16.300 növény kerül.

Az idei évben, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezéséhez kapcsolódva két új virágágyást is kialakítottak a GYŐR-SZOL munkatársai. Az egyik az EYOF kabalaállatát ábrázoló Hugoo formának, a másik pedig egy, az EYOF logójának stílusához illeszkedő „Győr” feliratnak ad helyet. A két új virágágy a rendezvény forgalmas útvonalai mentén található: előbbi a Rába Quelle élményfürdő előtt, utóbbi az 1-es főút Győrből Budapest felé kivezető szakasza melletti zöld területen. A két új virágágyásba összesen 6.500 növény került. Ugyancsak megnőtt a sokak tetszését elnyerő virágoszlopok száma, ebben az évben 25 új virágoszlop díszíti majd a versenyhelyszínek környezetét. Az olimpiai fesztivál okán a korábbiaknál is virágosabb város szeretné vendégül látni a résztvevőket, így a szokásos ültetési mennyiséghez képest 30 százalékkal nő a kiültetett egynyári növények mennyisége.

Összességében tehát a közterületi virágágyásokban, a különböző ültetőkonténerekben, virágoszlopokban, a tematikus virágképekben és a sportrendezvények helyszíneinek környezetében több mint 120 ezer egynyári növény kap helyet.

A telepítésnél - a már kialakult gyakorlatnak megfelelően - figyelembe veszik a növények tulajdonságait, előnyben részesülnek a magyar nemesítésű fajták, melyek jobban alkalmazkodnak a hazai időjárási körülményekhez, így főként kúpvirág, legényvirág, kakastaréj, büdöske, petúnia, begónia, porcsinrózsa a meghatározó fajta, de a választék színesítése érdekében néhány külföldi növény is érkezik.

A növények a társaság által előállított, jól előkészített, megfelelően kezelt, trágyázott földbe kerülnek. Az ültetést követően nagy figyelmet kell fordítani a növények gondozására. Az első hetekben meleg időben naponta, hűvösebb időben kétnaponta locsolják az ágyásokat a GYŐR-SZOL munkatársai. A nyári kánikulai időszakban éjszaka locsolnak, ha kell minden nap. A vízen kívül tápanyagokra is szükségük van a növényeknek, a speciális oldatot hetente kapják. Emellett rendszeres kapálással és kézi gyomlálással védik a gaztól a virágokat.

Az egynyári virágok kiültetése mellett a körforgalmak növényzetének megújítását célzó, 2015-ben elindult folyamat, valamint a város szökőkútjai felújításának programja is hozzájárul a közterületek megszépítéséhez.

A körforgalmak növényzetének felújításán túl a GYŐR-SZOL Zrt. tervezi még más, forgalmas útsáv melletti növényzet felújítását is. Így az év folyamán a Szent István út közepén található egynyári ágyás egy részét átalakítják évelőágyássá. Itt formára nyírt lombkoronájú cserjéket és fákat fognak ültetni, színes levelű évelő növényekkel vegyítve.

 A virágosítás területén elvégzett munkát már a korábbiakban is elismerték a szakmai fórumok, például 2016-ban a Virágos Magyarországért verseny Miniszterelnöki Díját Győr kapta város kategóriában.vissza | Megnézték: 2572

gyorszol facebook logo
Június 2018
H K Sz Cs P Sz V
    
2
3
4

6

8
9
10
11

13


16
17
18

20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
       
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató