Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Mérés és elszámolás

Hőmennyiségmérés

A hőmennyiségmérő egy mérőkör, ami a hőt leadó víz mennyiségét mérő térfogatáram-mérőből (vízóra), a víz hőleadás előtti és utáni hőmérsékletét mérő hőmérséklet-érzékelőkből, valamint egy számlálóműből áll, ami a mért értékekből kiszámítja a felhasznált hőmennyiséget.
Melegvíz-mérés

Mérési helyek

 
  • A lakóépületet is ellátó hőközpont esetén a felhasználói közösség által felhasznált összes használati melegvíz mennyiségnek a mérése a hőközpontba beépített, a Pannon-Víz Zrt. tulajdonában levő főmérővel történik.      
  • A melegvíz egyedi mérésére a távhőszolgáltatóval egyeztetett módon
          o az épületek hőfogadóiban, vagy
          o épületrészenként van lehetőség.

A melegvíz egyedi mérésének megvalósítása nem tartozik a távhőszolgáltató kötelezettségei közé. Az egyedi melegvíz-mérő(k) a díjfizető tulajdona. A melegvíz-mérő beépítéséről a GYŐR-SZOL Zrt. Ügyfélszolgálatát kell tájékoztatni, ahol intézkednek a mérő plombálásáról és nyilvántartásba vételéről. Ott adnak tájékoztatást a mérő beépítés műszaki feltételeiről is.
Távhő elszámolás

A GYŐR-SZOL Zrt. mint távhőszolgáltató feladatai, költségei és ennek megfelelően díjai is eltérnek annak függvényében, hogy az épületet ellátó hőközpont a távhőszolgáltató vagy a felhasználó (az épület tulajdonosi közössége) tulajdonában van. Ezen kívül a távhőszolgáltató tulajdonában levő hőközpontok közül a több épületet ellátó, úgynevezett szolgáltatói hőközpontok esetében az épületek hőfogadóiba is hőmennyiségmérők kerültek beépítésre, amik a hőközponti hőmennyiségmérő almérői.

A fentiek miatt különbözik az elszámolás attól függően, hogy az épület a felhasználó tulajdonában levő vagy a távhőszolgáltató GYŐR-SZOL Zrt. tulajdonában lévő felhasználói, illetve szolgáltatói hőközpontról kapja az ellátást.
Oldalak: 1
gyorszol facebook logo
Augusztus 2021
H K Sz Cs P Sz V
       15
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató